Wat is de Spotreducer?

Het is een pen die met behulp van CO2 gas binnen enkele seconden doelgericht en gecontroleerd de bovenste, hypergepigmenteerde cellagen tot -27 graden bevriest. De extreme kou laat het water in de cellen en de celtussenruimten bevriezen. Bevroren water zet uit en laat de celmembranen springen. Het behandelde oppervlakkige weefsel maakt zich zodoende los van de celverbinding, droogt in, wordt naar boven gebracht en valt er na 10-14 dagen af.

De behandeling is snel, vrijwel pijnloos en veilig.

Hoe reageert de huid op een behandeling me de Spot Reducer?

Na de behandeling met de BABOR Tech Spot Reducer kunnen er tijdelijk een licht prikkelend of brandend gevoel, rood kleuringen van de huid en jeuk optreden. In zeldzame gevallen kunnen er ook lichte blaasjes gevormd worden. Deze reacties nemen in de regel na een dag af.

De dag na de behandeling ziet de behandelde vlek er duidelijk donkerder uit. De volgende dagen vormt er zich op de vlek een licht korst. Deze maakt zich na 10-14 dagen los en laat de “nieuw gevormde” huid aan de oppervlakte verschijnen. Daarna zal de huid een tijdje licht roze zijn. Dit kleurt na verloop van tijd helemaal terug naar je eigen huidskleur.

Waar moet men op letten na de behandeling met de Spot Reducer?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk de korst in de vernieuwingsfase te beschermen. Wees voorzichtig met uitgebreid badderen, een bezoek aan het zwembad en sauna en alle activiteiten die een vroegtijdig losmaken van de korst kunnen veroorzaken. Omdat dit littekenvorming, hyper- (donkere vlek) of hypopigmentatie (witte vlek) kan veroorzaken. Belangrijk is om de korst in geen geval zelf te verwijderen.
Binnen de eerste drie weken na de behandeling mag u geen mechanische of chemische peelings, fruitzuurpeelings of borstelreinigingen uitvoeren.
Vermijd een langer verblijf in de zon of de zonnebank totdat de behandelde vlekken geheel genezen zijn en in het bijzonder na het loskomen van de korst. Breng overdag in ieder geval altijd de Dr. BABOR Protecting Balm SPF 50 aan.

Heeft u last van pigmentvlekken op uw lichaam of gelaat en wilt u daar graag vanaf?

Maak dan snel een afspraak voor een intake en we vertellen u graag over de mogelijkheden.