Coagulatie

Je huid kan soms oneffenheden hebben waar jij je aan stoort. Dat hoeft niet meer!

Met een gespecialiseerde behandeling kan ik deze kleine, goedaardige onregelmatigheden voor je weghalen. De techniek die ik hiervoor gebruik heet coaguleren.

 Wat is coagulatie?

Coagulatie is een behandeltechniek waarbij ik kleine goedaardige huidaandoeningen kan wegbranden. Ik gebruik hierbij een klein, heet naaldje om het plekje weg- of dicht te branden. Na de behandeling ontstaat een klein ‘brandwondje’. In een korte tijd vormt zich al een korstje, dat er vanzelf afvalt. Als je er niet aan krabt, kan het wondje snel en mooi genezen.

Het gaat om huidaandoeningen zoals:

  • couperose
  • steelwratjes (fibromen)
  • bloedblaasjes
  • spinvormige adertjes (spider naevi)

Bij twijfel over de aard van de aandoening verwijs ik altijd door naar de huisarts.

Couperose

Couperose zijn kleine, rode vaatjes die vaak voorkomen in het gezicht. Ze zijn gemakkelijk te verwijderen door een heel fijn naaldje (zo dik als een haartje) in het vaatje te brengen. Het naaldje wordt warm waardoor de eiwitten in het bloedvaatje oplossen en het bloed stolt. Hierdoor trekt het couperosevaatje weg. Je voelt alleen een klein prikje en de behandeling is volkomen veilig. Het resultaat is blijvend, de adertjes die dicht zijn blijven ook dicht. Echter is het wel mogelijk dat er nieuwe adertjes ontstaan op andere plekken. Dit is helaas met geen enkele methode tegen te houden omdat het ook een proces van huidveroudering is. Het is moeilijk om vooraf te zeggen hoeveel behandelingen je nodig hebt. Het is wel zo dat je na één behandeling al resultaat ziet. De couperose die is weggehaald, is ook weg. Alleen de neus is wat complexer en heeft vaak meer behandelingen nodig omdat daar veel vaatjes zitten en er vaak ook nog couperose onder het weggehaalde vaatje zit. Na de behandeling kan de huid enige tijd rood zien en kunnen er kleine puntkorstjes ontstaan. Houd er rekening mee de eerste 24 uur sterke doorbloeding te vermijden en beperk het gebruik van koffie, alcohol, aspirine en fanatiek sporten.

Bloedblaasjes (hemangioma senile)

Bloedblaasjes zijn kleine, rood tot paarse blaasjes. Normaal gesproken komen ze op het bovenlichaam voor en dan meestal op je decolleté of gezicht. Maar ook op de benen komen ze voor. Je kunt ze in verschillende groottes hebben. Bloedblaasjes zijn onschuldig, maar als je ze niet zo fraai vindt kun je ze eenvoudig met een coagulatiebehandeling weg laten halen.

Na de behandeling is het verstandig de kleine wondjes een aantal dagen zo droog mogelijk te houden. Hoe droger de plekjes blijven, hoe mooier ze genezen. Vermijd daarom zwembad of sauna. Het is verstandig om de behandelde huid gedurende minstens 6 weken na de behandeling niet bloot te stellen aan fel zonlicht of zonnebank.

Spinvormige adertjes (spider naevi of spinnetjes)

Spider naevus is een soort spinnetje van bloedvaatjes, dat meestal voorkomt in het gezicht (wangen, onder de ogen of neus). Meestal is één behandeling al effectief om een spinnetjes te verwijderen. Hiervoor wordt dezelfde methode gebruikt als bij het verwijderen van couperose.

 

 

                                                Wilt u extra informatie of een afspraak maken?